tiistai 27. joulukuuta 2016

Matkalla - ei niinkään tuntemattomaan

Kuinka kauniita on muutama puinen asemarakennus kotomaamme kiskojen varsilla! Tsuh Tsuh! Kuvasin kahdella kameralla, ja puhelimella. Matkoilla sitä jättää digijärkkärin kotiin niskaipujen ja suurempien rosvojen vuoksi, matkustan junalla kotimaassa - en ole mennyt lentokoneella nyt Euroopan sisällä enkä sen ulkopuolellakaan vuosiin - kosmopoliittisista ja tulopoliittisista, sysimustista, susirumista syistä. Otin junasta yläkerroksesta parhaimman istumapaikan että näkisin akkunasta hienot näkymät, mutta mitä sitä p: oli täysin pimeä, muutamilla maitolaitureilla oli valot, ja suurempien taajien sittarit ja pirsmat hehkuttivat joulu-hokemaa ja -hekkumaa....
Viking Grace, pikkujoulua ja glamouria

aina kun kuvaan pimeyttä päädyn ennen pitkään omakuvaan
olen viehättynyt tänä kaamoksena ns kuvausvirheistä, valon välähdyksistä, äkkinäisistä liikahduksista, luovuudesta, tärähdyksistä

matkaan kuuluu matkalukeminen, Clive Barkerin Abarat, suomeksi, pokkarina. Olen Clive Barkerina lukenut lähinnä 1980- ja 1990-luvuilla. 
matkoilla on mukava katsoa laivan tv:stä dokumenttejä mitä ei kotona näe. Tässä Kuningas Arthurin tarinaa valoitetaan mm noituuden, folkloren ja rikkaan tarinaperinteen kauttaEkologisista syistä elämäni on monivalintatehtävää - tiedän oikeat vastaukset. Joskus jopa noudatan niitä ;)
vaan onko sittenkin Lilleri-Lalleri valepuvussa? Ja keskari pystyssä?
matkalla voi tavata Turbonegron näköisiä seiloreita ;)

Pareidolia - i see faces... Pinkit kasvot heijastuvat uuteen muotoiluun Viking Grace -laivalla

Viking Gracen bling bling


Minun hiilijalanjälkeni on pienempi. En syö eläimiä. En omista autoa enkä huvijahtia. En osta riisiä. Käytän julkisia. Kierrätän. Minusta olisi kammottavaa matkustaa maahan jossa naisia kivitetään, silvotaan, eikä päästetä autin rattiin. Pthyi. On myös Euroopan ns sivistyneitä maita jossa natsit, persut ja muut fasistit yrittävät kammeta naisen oikeudesta omaan ruumiiseen mm abortin osalta. Paljon on aihetta lauluun ja kauhuun. Mutta ei tämän pitänyt olla ikävä tarina vaan kuvallinen kertomus vaalinnoista, joita teen.