sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Tarkovskin Stalker ja Blade Runner 2049 matkalla Tallinnassa, Virossa. Kultuurikatel, Linnahall, Kalamajan boheemi alue

Kovasti tuli Stalker mieleen savupiipulla - ei siinä mtn, Stalkeria kuvattiin täällä. Linnahall-kompleksista tullee taas mieleen Blade Runner 2049 - vain Ryan uupuu.. Vai oliko tämä Stalkerin savupiippu? Myöhemmin lissää.. Sumuisena päivänä Huviretki tienpientarelle...

Very Tarkovski´s Stalker and Blade Runner 2049 trip to Tallinn, Estonia. While I visited Tallinn, Estonia I felt like stepping into Tarkoski´s set of movie Stalker - and i did walk in places where Stalker was shot. Then in Linnahall i felt i fell into Blade Runner 2049 - only Ryan Gosling was missing from the stairs. photos by: Satu Ylavaara Photography, photographer Satu Ylavaara, valokuvaaja Satu Ylävaara:

Äärivasemmalla - kuten pitääkin - kröhöm, on Kultuurikatel. Sitten savupiippu ja sitten portaat Linnahallille. Kultuurikatel eli Kulttuurikattila - mainio industriaali nimi.
"Kulttuurikattila on nimetty vanhan kattilahallin mukaan. Kalkkikivestä rakennetun kokonaisuuden se osa, joka nyt on ”Kattilana” luovien taideihmisten käytössä, on valmistunut vuonna 1934. Vanha sähkölaitos sai ensi kosketuksensa taiteeseen oli vuonna 1977, kun Andrei Tarkovski kuvasi täällä Stalker-elokuvaansa." kerrotaan Visit Tallinn sivulla.
Linnahall on hurja pyramidi, neuvostoliittolainen tyly kompleksi, sovjet design vuodelta 1980, jolloin oli Moskovan kesäolympialaiset. Nykyisin se on täynnä graffiteja ja valokuvaajia - oli sää mikä tahansa.


Kalamajan kauniit talot sävy sävyssä ja vieri vieressä uudelleen rakentamisen ja ränsistyneiden puutalojen kanssa. Ruskan aikaan, monenlaisia värejä. 


Nämä portaat tulivat mieleen BR 2049. Oh, Ryan... 


Juutuupisa:

Tarkovskin Stalker ja Blade Runner 2049 matkalla Tallinnassa, Virossa:
     Satu Ylavaara Photography 2017