lauantai 30. joulukuuta 2017

At the mountain Luppioberg, part 2

Just like in the hall of Mountain King (I Dovregubbens hall) in North of Sweden, Tornevalley.
Aivan kuin olisin Vuorenkuninkaan luolassa (Vuorenpeikkojen luolassa tai Vuorenkuninkaan salissa) ... Kyltin vieressä hymyilee iso peikko. Olemme todellakin on the road to nowhere: Unnamed Rd, 957 91 Övertorneå, Ruotsi. Ruotsin Lapissa on komeat näkymät - myös joen yli, Suomen Lappiin, kohti Aavasaksaa ;) Tornionjokilaakso eli Tornionlaakso altså Tornedalen. Kuvauspäivä 26.06.2016 - onko tarpeeksi kuutosia. Luppioberg, Luppioberget, Luppiobergin vuorella, elikkä vaaralla, Luppiovaaralla on komeat näkymät, osa 2. At the mountain Luppioberg, kamera Nikon D40: Luppiovaara.Taasko täällon tarjolla Sian ruokaa? Eikun jäätelöä...


Ennen wanhaan turistirysät tehtiin meillä päin hirsistä hirsimajoiksi, joihin keisarikin voi asettua. Nyt on kaikki klasia. 
© Satu Ylavaara Photography 2016


Luppioberg vuorella, vaaralla on komeat näkymät. Lapsuudesta asti on Edvard Griegin Vuorenkuninkaan luolassa toiminut, Peer Gynt on niin hieno teos: ja hassua kyllä, juutuupissa ensimmäinen viittaus Luppioberget, Luppioberg -sanaan onkin Peer Gyntin musiikilla ;)