sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Helvetti - Tukholma pala palalta: Vanhan kaupungin Gamla Stanin Prästgatan eli Helvetti, Helvetet

Helvetti - Tukholma pala palalta: Vanhan kaupungin Gamla Stanin Prästgatan eli Helvetti, Helvetet. Julkaistu 19.12.2012: Storkyrkobrinken >> Helvetesgränd ("Alley of Hell"). Tukholman vanhassa kaupungissa sijaitsee Helvetti... Käyn siellä aika usein, niin tässä kuvia eri kerroilta. Tässä muitakin lähikatuja ja -seutuja. 


Ruotsalaisuuden päivää Tukholmasa ( Stockholm, SE ) eli 06.11.2018 Prästgatan. Tästä kun lähtee oikealle tai vasemmalle pääsee Helvettiin, eli kaupunginosaan Hel
uutisissa: " TUKHOLMAN Vanhankaupungin keskeltä Suurkirkon vierestä löydettiin sattumalta 230 keskiaikaista luurankoa. Arkeologisesta löydöstä kertoo muun muassa Dagens Nyheter. Luurangot löytyivät Tukholman kuninkaanlinnan alueen kunnostustöiden yhteydessä. " 20.03.2020  HS maksumuurin takana. Mutta kokkeile jos saat lukea maksutta pari viikkoa, vaikka prheen kansssa, tai vaikkapa yksin. Samasta jutusta: 
”Tänne haudattiin köyhät, kun rikkaat saattoivat ostaa paikan kirkon sisältä. Keskiajalla Suurkirkon viereistä aukiota kutsuttiin kansankielellä helvetiksi. Siitä voi päätellä, ettei se ollut haluttu leposija”, Flood sanoo Dagens Nyheterille."

Täh, kun luen tuota DN:n artikkelia niin mainostavat Vihreitä kuulia! Kuvakaappaus DN 700 år gamla skelett hittade vid Stockholms slott artikkelista, joka niin ikään maksumuurin takana mutta voi kokeilla ilmaiseksi.