perjantai 15. tammikuuta 2021

Ja niin varjoisat veet... Bodom. Bodomin järvi 29.08.2016

Ja niin varjoisat veet... Bodom. Bodomin järvi. Mitä kaikkea kaunista, ja kauheaa löytyy tältä kartalta 60°15'30.0"N 24°39'41.8"E
60.258335, 24.661619 päivänä 29.08.2016. Samalla kun käyn Espoo Cinessä, käyn myös täällä. Ehkä. Ja sen metsän uumeniin.... Olen  useampana vuonna käynyt kuvaamassa mm Espoon elokuvafestivaalien aikaan, silloin kyllä pääsi ilmaiseksi Kampista Kino Tapiolaan, ja takaisin, muttei Kauppakeskus Selloon, missä on myös elokuvia, sekä Kauppakeskus Omenaan, oliko siellä myös elokuvia, emme muista. Piti ostaa vuorokausilippu ja nimenoman kallis seutuvuorokausilippu, josta piti ottaa kaikki irti, eli käydä elokuvien välillä kuvausretkillä. Mm tänne. 


Täällä olen tavannut mukavasti puhelevia ihmisä, mutta sitten ei aina tiedä, onko joku fiilistelemässä, ja miksi. Mitä riittejä nuariso harjoittaa. Täällä on kaunis, rauhallinen metsä, mutta myös satujen metsä, ja ehkä myös synkkä metsä. Söin täällä kerran nälkääni puolukan, ja säikähdin karhun jätöksiä. Ja hiivin takaisin. Ehkä ne oli muita jätöksiä, syksyllä. 


Mutta aina voi pitää varansa. Ettei liukastu kallioilla. Kun kukaan ei ole sinua kotiin raahaamassa. Ainakaan auttavassa mielessä... Paikoissa voi olla kerroksia, tämä on yksi niistä, Bodom. 


Vihaan true crimeä, ja olin tosi onnellinen, kun se osasto uupui suomalaisista kirjakaupoista. Ikään kuin ei meillä Impivaarassa mässäillä, ei. 


Suomalaisilla on ollutkin, törkylehdistöä ja trolleja lukuunottamati, kunnioittava suhtautuminen Bodomjärven murhiin. Ainakin Ei vanhene koskaan -dokumentissa, ja elokuvissa Bodom (2016) joka oli nuori, nokkela ja ilkeä kauhuelokuva, vaikka sisälsi kaikki amerikalaisen släsherikauhun kliseet. Sekä tietysti tv elokuva Bodomin legenda (2006) jossa Juha Muje on irti silmälappuineen. 
   

Outoa on, sitä ymmärrä en, että joka kuvaamiskerrallani osa kuvista epäonnistuu täysin. Vaikka kuvaan useammalla kameralla yhtä aikaa, niin ehkä lehvistö on liian varjoisa... Bodomin järven ympäristössä arki jatkuu, on Oittaan hiihtoa, on angry birds leikkipuistoa. On osa Espoota. Elämää. © Satu Ylavaara Photography 29.08.2016:


Valokuvat eivät ole kronologisessa järjesteyksessä, eli tässä järjestyksessä en kävellyt. Ehkä. Käsittämätön, tai käsittelemätön rikos, jota ei ole ratkaistu. Useita syyllisiä, useita tunnustajia. Kuinka rikoksen alueen maanperän jalanjäljet tuhottiin uteliaiden jalanjäljillä. Kuinka CSI-sukupolvena tai UHRILAMPAAT-sukupolvena tai Se7en-sukupolvena ei voi käsittää sössimistä ja hidastelua. Todisteiden tuhoamista. Mutta ei tässä enempää vatvomista. 

Bodom käy värikylvystä, on vihreän kaikki sävyt, sekä ruska
kuin Bauhausin levynkansi

© Satu Ylavaara Photography 2016