lauantai 16. tammikuuta 2021

Bodom, Bodom, Bodom - kesän iloittelua Bodom-järvellä

Ihmiset kävelevät saunasta uimaan, hiekkarannalla viimeiset kultaiset säteet - kuin alkemistin pajasta,
ruska heijastuu kauniisti väreilevään veteen, lapset kirkuvat angry birds puistossa, laulujoutsenet ilotsevat tulevasta matkasta, närhi rääkäisee selän takana että housuun meinaa tulla. Mutta joku on potkinut kärpässienet kumoon. Bodomjärvi kantaa mukanaan murhien muistoa, synkän ja lahjakkaan kotomaisen Children of Bodom orkesterin syntyä, ja milteipä amerikkalaista telttamatkan pelottelua - tosin rankempaa kuin Friday 13th, mutta myös virkeää kuntolatu ja -rata toimintaa, koiran ulkoilutusta, sienestystä, laineiden liplatusta voi kuunnella, lintujen muuttoa - myös näin Halloweenin aikaan. Kamera tallentaa monenlaista asiaa. Ennen vanhaan pohjoisen koululuokat lähtivät retkelle pääkaupunkiseudulle, mutta missään muualla majoituksissa ei ollut tilaa ;) 

Åke Lindmanin juontama Ei koskaan vanhene -rikossarja oli kunnioittava, hiljainen ja kysyvä.

Vaeltaako hän vielä paikalla? Kun aiemmin kävin kuvaamassa niin yksikään murhapaikalta ottamani kuva ei onnistunut. Oliko paikallisella Hoodoolla sormensa pelissä? Ehkä ei, emmehän ole New Orleans´ssa.. 

Ehkä paikka oli liian synkkä, ettei auringon valoa riittänyt tarpeeksi, ehkä jokin pelotti, että kamera tärisi. Käsi tärisi? Kuinka paljon tämä tai suomalaisuus on vaikuttanut Jasonin tarinaan? Jääkiekkonaamarit, räsymatot, vaaleat tikkuriin pukeutuneet Valkyyriat jotka äiteinä pystyvät mihin vaan?

 


Linkkejä: Bodomin legenda (2006) tv elokuva IMDb linkissä
Bodomjärvi wikissä linkissä
Bodominjärven murhat – Wikipedia linkissä.